Skip to main content
Naslovnica

Gusta zimska juha

25.08.2023.

Sastojci

šalica temeljca od kostiju

½ većeg poriluka

¼ šalice ječma

½ mrkve

½ pastrnjaka

sol, svježe mljeveni papar, maslinovo ulje, kopar

enteralni pripravak neutralnog okusa

3 žličice ugušćivača

Priprema

Na maslinovu ulju pirjati sitno nasjeckan poriluk, dodati mrkvu i pastrnjak narezane na kockice.

Začiniti, podliti temeljcem.

Dodati ječam i kuhati dok povrće ne omekša.

Kad je juha gotova, ohladiti na sobnu temperaturu i umiješati enteralni pripravak neutralnog okusa.

Juhu usitniti štapnim mikserom i dodati ugušćivač te žustro izmiješati.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr