Skip to main content
Naslovnica

Kremasta juha od tikvica

28.05.2024.

Sastojci

2 manje tikvice

1 mali luk

1 režanj češnjaka (po želji)

300 ml povrtnog ili pilećeg temeljca

2 šake indijskih oraščića

1 žlica maslinovog ulja

1/2 pakiranja enteralnog pripravka neutralnog okusa

1 žlica svježeg nasjeckanog kopra

sol

papar

ugušćivač, 3 žličice

Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk dok ne omekša. Po želji, dodati sitno sjeckani češnjak i kratko popržiti.

Dodati tikvicu narezanu na kolutiće, indijske oraščiće i temeljac. Kuhati na srednje jakoj vatri 20-ak minuta.

Dodati svježi kopar pa sve zajedno izmiksati štapnim mikserom do kremaste konzistencije. U gotovu mlaku kremastu juhu umiješati enteralni pripravak neutralnog okusa. Posoliti i popapriti po ukusu.

U juhu dodati ugušćivač i pjenjačom izmiješati. Po potrebi dodati još ugušćivača za još gušću konzistenciju.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr