Skip to main content
Naslovnica

Proljetni doručak

18.02.2024.

Sastojci

100 g šparoga, divljih ili iz uzgoja (koristiti samo vrhove)

1 jaje

Maslinovo ili bućino ulje, 1 žlica

Bućine sjemenke, 1 žlica

Enteralni pripravak neutralnog okusa

Ugušćivač, 3 žličice

Priprema

Šparoge oprati i odvojiti vrhove od stabljika. Vrhove blanširati i izmiksati u pire, uz dodatak malo enteralnog pripravka, a zatim dobiveni pire ugustiti 1 žličicom ugušćivača.

Jaje ispeći na ulju u tavi, a kad se malo ohladi pomiješati ga s enteralnim pripravkom i bućinim košticama i usitniti ga štapnim mikserom ili u električnoj sjeckalici.

Jaje ugustiti dvjema žličicama ugušćivača i poslužiti uz pire od šparoga.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr