Skip to main content
Naslovnica

Sendvič sa šunkom, sirom i jajima kod disfagije

12.09.2021.

Sastojci

2 kriške kruha

1 jaje

1 kriška kuhane šunke

Naribani sir, 10g

Priprema

Narezati dvije kriške kruha pa im ukloniti koru. U multipraktiku usitniti kruh na komadiće koji nisu veći od 4 mm. Ne koristiti krušne mrvice. U kockasti kalup veličine tosta staviti pola količine kruha, utisnuti i poprskati vodom uz pomoć boce sa špricom. Jaje miksati u blenderu zajedno s kosanom šunkom i naribanim sirom i ispeći kajganu. Zatim dobivenu kajganu opet dobro usitniti tako da komadići ne budu veći od 4 mm. U kalup dodati vlažno punjenje od jaja i zatim na vrh dodati preostalu količinu usitnjenog kruha i opet pošpricati dobro vodom. Maknuti kalup, a sendvič zamotati prozirnom folijom i držati u hladnjaku barem 1 h. Prije posluživanja vilicom provjeriti je li sendvič mekan kada se pritisne, te jesu li komadići manji od razmaka između zubaca vilice. Također, napraviti i test žlicom. Zagrabiti sendvič koji mora lagano pasti sa žlice nježnim potezom trešnje ruke, a na žlici ne smije ostati previše ostataka.