Skip to main content
Naslovnica

Gusta juha od gljiva i ječma

21.02.2024.

Sastojci

150 g svježih gljiva po želji (vrganji, šampinjoni, lisičarke)

1 žlica maslinova ulja

1 ljutika

½ šalice kuhanog ječma

2 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca

Sol, svježe mljeveni papar, svježi peršin

Enteralni pripravak neutralnog okusa

Ugušćivač, 3 žličice

Priprema

Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckanu ljutiku, zatim dodajte očišćene i narezane gljive po želji.

Podlijte temeljcem po želji ili vodom i kuhajte još 10-ak minuta.

Kada je juha kuhana dodajte kuhani ječam i usitnite sve štapnim mikserom ili u multipraktiku.

Juhu ohladite na sobnu temperaturu i umiješate enteralni pripravak i ugušćivač. Po potrebi za gušću konzistenciju dodajte još ugušćivača.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr