Skip to main content
Naslovnica

Panna cotta s preljevom od šipka

17.02.2024.

Sastojci

Enteralni pripravak okusa vanilije

100 ml napitka od kokosa

1 žličica mljevene želatine

Za preljev od šipka: svježe cijeđeni sok šipka, 2 žlice šećera, 1 žlica kukuruznog škroba.

Priprema

Priprema: želatinu pomiješati s 50 ml hladnog napitka od kokosa i pustiti da nabubri oko 5 minuta.

Na laganoj vatri zagrijati ostatak napitka od kokosa i pripremljenu želatinu, kada se otopi maknuti s vatre i dodati enteralni pripravak.

Staviti u manju posudicu, prekriti plastičnom folijom i staviti u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Za preljev od šipka iscijediti sok od šipka, dodati šećer i kukuruzni škrob te zagrijati na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. Panna cottu poslužiti s pripremljenim umakom od šipka.

Napomena: Recept je prilagođen stanju disfagije (IDDSI stupanj IV – pire).



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr