Skip to main content
Naslovnica

Proljetni rižoto

18.02.2024.

Sastojci

90 g riže okruglog zrna

100 g šparoga

1 mladi luk

1 žlica maslinova ulja

10 g maslaca

Povrtni temeljac

Sol i papar

15 g naribanog tvrdog sira

Enteralni pripravak neutralnog okusa

3 žličice ugušćivača

Priprema

Na ugrijanu mješavinu maslinova ulja i maslaca dodati nasjeckan mladi luk i kratko popržiti.

Dodati rižu i popržiti je dok ne zacakli pa podliti toplim povrtnim temeljcem.

Dodati šparoge koje su očišćene i narezane na manje komade. Kuhati dok riža ne omekša.

Začiniti soli i paprom po želji.

Maknuti rižoto s vatre pa umiješati nariban tvrdi sir i pola bočice enteralnog pripravka neutralnog okusa. Rižoto usitniti štapnim mikserom, a zatim umiješati ugušćivač.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr