Skip to main content
Naslovnica

Skuša u umaku od rajčice s kremastom palentom

18.02.2024.

Sastojci

Sastojci za 2 porcije:

270 g fileta skuše (ili bilo koje druge vrste ribe po želji)

4 režnja češnjaka

1 velik luk (sitno nasjeckan)

750 g naribane rajčice (ili sjeckanih pelata)

4 žlice maslinova ulja

brašno

mješavina mediteranskih začina

sol i papar

 

Za kremastu palentu:

50 g instant kukuruzne krupice

2 šalice vode

1 žlica maslaca

sol

Priprema

Nasjeckan luk popržiti na pola količine maslinova ulja. Dodati češnjak, rajčicu, sol, papar i mješavinu mediteranskih začina pa kuhati oko 30 minuta.

Riblje filete posušiti, posoliti i obložiti brašnom pa ih sa svih strana nekoliko minuta popržiti na preostaloj količini maslinova ulja.

Za kremastu palentu u kipuću vodu dodati sol i kukuruznu krupicu pa uz miješanje kuhati nekoliko minuta. Na kraju umiješati žlicu maslaca.

Dodati pripremljen umak i sve zajedno kuhati još 15-ak minuta. Ugasiti vatru pa ribu dobro usitniti vilicom i pomiješati s umakom. Propasirati kroz sito te po potrebi dodati ugušćivač. Poslužiti s kremastom palentom.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr