Skip to main content
Naslovnica

Losos iz pećnice s kremastim zelenim pireom

18.02.2024.

Sastojci

file lososa, 125 g

1 krumpir srednje veličine

grašak, 100 g

kiselo vrhnje, 2 žlice

enteralni pripravak neutralnog okusa, 50 ml

sjeckani ili sušeni kopar, 1/2 žličice

prstohvat češnjaka u prahu

maslinovo ulje, 3 žličice

sol

papar

ugušćivač, 1 žličica

 

Priprema

Krumpir oguliti, narezati na kockice i staviti kuhati u posoljenu vodu. Grašak također skuhati.

Zagrijati pećnicu na 220°C. Losos posušiti papirnatim ručnikom, posoliti i popapriti po želji, preliti žličicom maslinova ulja, a zatim zamotati u papir za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 18 minuta.

Kuhani krumpir i grašak procijediti, pomiješati, dodati maslinovo ulje te sol i papar po želji pa sve zajedno usitniti pomoću štapnog miksera.

Pripremiti umak – pomiješati kiselo vrhnje, enteralni pripravak neutralnog okusa, kopar i češnjak.

Pečenu ribu zajedno s umakom usitniti štapnim mikserom u pire, ugustiti ugušćivačem i poslužiti uz pire od graška.



Ovaj recept prikladan je i za onkološke bolesnike. Za više recepata i jelovnika namijenjenih onkološkim bolesnicima posjetite nas na web stranici nijefrka.hr